PANTONE farvevifter

PANTONE farvevifter er et utrolig smart værktøj, når grafiske designere og firmaer skal vælge nye farver til materialer samt vælge layout. Vælger man PANTONE farvevifter får man adgang til flere farver, end det er muligt med CMYK 4-farvet tryk. Når man anvender PANTONE farvevifter, så sikrer man desuden at farven bliver ensartet for alle materialerne i bestillingen. Dette skyldes at man blander farverne inden de kommer i maskinen. PANTONE farvevifter anvendes over hele verden, hvilket først og fremmest betyder at man kan referere til farveviften uanset hvor man befinder sig.

PANTONE farvevifter - find den rette farve

PANTONE systemet er kort sagt blot en standardisering af CMYK-systemet. Dette gør det muligt for forskellige designere og producenter at referere til en specifik farve, uanset hvor modtager befinder sig. CMYK-systemet er når man anvender fire grundfarver (cyan, magenta, gul og sort) til at skabe blandingsfarver. De fleste farvede printmaterialer i verden er tryk med CMYK farver. Dog skal det noteres, at der er visse farver i PANTONE farveviften, som ikke kan gengives med CMYK-systemer. Her skal i stedet anvendes 15 basispigmenter.

En fordel ved PANTONE farvevifter er, at man får adgang til en række specialfarver. Disse er blandt andet metalliske farver samt fluorescerende. Generelt er PANTONE farveviften den mest ”luksuriøse” farvetype man kan vælge til trykmaterialer. Systemet giver mulighed for enormt flotte slutresultater, og giver et professionelt og indbydende layout, hvor det kun er fantasien der sætter grænser.

Kontakt eventuelt Lavpris Trykkeriet i forbindelse med spørgsmål vedr. PANTONE farvevifter. Her sidder man klar til at yde råd og vejledning. På den måde finder man i fællesskab ud af præcist hvilken type PANTONE farvevifter der fungerer allerbedst til dine ønskede materialer.